Gerritschinkel.nl Columns & meer

15feb/150

Het hoge sportniveau in Gouda

Afgelopen vrijdagavond was sportief Gouda weer massaal naar het Sportgala gekomen. Tijdens de jaarlijkse Hoogmis van de Goudse sport werden de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent in het zonnetje gezet. Opnieuw bleek weer hoe hoog en gevarieerd het sportniveau in Gouda is. Op regionaal, landelijk,  Europees en op wereldniveau werd in eremetaal gegrossierd. Zeer verdiend was ook de integratieprijs voor Ruiterclub Bloemendaal. En hopelijk kunnen Tim van Duuren, Stephen de Vries en Ronald Hertog hun paralympische dromen waar maken. Laura Werger glunderde en beleefde in haar eerste jaar als wethouder van sportzaken haar finest hour.

Topsport in Gouda dus. Maar topsport bedrijven kun je niet in je eentje. En daarom vind ik het zo mooi dat jaarlijks ook vrijwilligers in het zonnetje worden gezet, want dat zijn de echte onmisbare schakels bij een club. De kurk waarop een vereniging drijft. Daar moeten we zuinig op zijn want vrijwilligers liggen tegenwoordig niet meer voor het oprapen.

Sportieve zonneschijn in sporthal De Mammoet. Maar of die zon overal blijft schijnen zal de toekomst uitwijzen. In deze tijd van bezuinigingen vrees ik dat de sport niet zal worden ontzien. Volgende maand wordt er in het Huis van de Stad gediscussieerd over de sport in 2020. Laat dat vooral een discussie zijn waarin de visie voorop staat. 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.