Gerritschinkel.nl Columns & meer

12okt/140

Topsport en gewoon meedoen

Zondagmorgen klokslag 10 uur werd de Leeuw van Lemmer opnieuw wereldkampioen. Epke Zonderland zette iedereen aan de roestvrijstalen rekstok weer op eerbiedwaardige afstand. Bij het voetbal kun je je nog wel eens een kwartier schuil houden, maar bij turnen telt iedere millimeter en kun je geen nanoseconde verslappen.

Ik heb zondagmorgen genoten van het WK turnen. De dag ervoor trouwens ook. Van  rolstoelschermen met internationale deelname. Een uniek evenement in Gouda, georganiseerd door de Goudse schermvereniging Vrijbuiters en de Bredase schermclub Pallas. Voorzitter Jelle Klein had stad en land af geflyerd en in Duitsland 7½  kilo kaasblokjes uitgedeeld om reclame te maken voor zijn club en voor de stad Gouda om zodoende dit toernooi voor het eerst in 20 jaar naar Gouda te krijgen. En dat is mooi gelukt. Rolstoelschermen als topsport in de ene hal van sporthal de Mammoet, met deelname van het grote jonge Goudse talent Elke van Achterbergen, die in 2020 naar de Paralympics hoopt te gaan.

De andere hal van De Mammoet was zaterdag het domein van de DoeMEEdag. Sporten voor iedereen met een beperking. Een ontspannen middag voor jong en oud. Tafeltennis, onder een rekje doorkruipen, hockey, over een balk springen, of gewoon van twee meter een balletje in een netje gooien. Twee uur lekker bezig zijn. Allemaal lachende gezichten. Dat is ook topsport.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.