Gerritschinkel.nl Columns & meer

5okt/140

Zonder geluk vaart niemand wel

Ik moet vaak lachen om de commentaren na afloop van een voetbalwedstrijd. Een trainer verliest met dikke cijfers, maar ziet toch lichtpuntjes. Dat is positief. Maar hoe vaak komt het niet voor dat de goede man na afloop zegt dat zijn pupillen eigenlijk hadden moeten winnen. “Als we dat en die, dan hadden we zus en zo”. Ja, zo lust ik er nog wel een paar. In deze prille competitie wordt voetballend op zaterdag in Gouda zeer matig gepresteerd. Zelfs het benutten van strafschoppen is te veel gevraagd. Zowel Jodan Boys als Gouda hebben nog niet gewonnen. Met af en toe een verdwaald gelijkspelletje moeten de supporters het helaas doen.

Soms begrijp ik dat er naar uitvluchten wordt gezocht. Soms is er inderdaad sprake van pech, maar als je het missen van kansen tot kunst verheft, moet je niet klagen. Als de thuisploeg tien kansen om zeep helpt en de tegenstander benut de twee kansen die ze krijgen wel, moet je dan van geluk spreken? Is drie keer tegen de paal schieten zoals zondag bij Gouderak – DONK pech, geluk of onkunde?

Geluk moet je afdwingen zegt men vaak. Onzin. Ach wat maakt het ook uit. Als alles verloopt volgens verwachting is de lol er ook af. Dan kun je alle wedstrijden schriftelijk afdoen. En dat wil je toch ook niet?

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.