Gerritschinkel.nl Columns & meer

28sep/140

Onder de rook van de Mevlana moskee

Ik was zondag in Rotterdam. Dat is op zich niet zo vreemd want ik kom bijna dagelijks in Rotterdam. Er moet tenslotte brood op de plank komen. Ik was met mijn microfoon naar JHR - Gouda getogen.

JHR, ofwel Jai Hind Rotterdam, een prachtige multiculturele club, met Surinaams-Hindoestaanse roots. Met de twee minaretten van 42 meter hoog van de grote Mevlana moskee als achtergrond mocht het eveneens multiculturele team van SV Gouda proberen ook de vierde competitiewedstrijd in winst om te zetten. En met een flinke dosis mazzel lukte dat ook. De thuisploeg toonde veel strijd, maar de slogan Jai Hind was als Indiase strijdkreet die middag ondergeschikt aan de fanatieke aanmoedigingen van de Goudse supporters. En de broodjes kip smaakten er ook niet minder om. Wilfred Genee heeft daar met zijn gezondheidscircus nog geen poot aan de grond gekregen. Hoewel, is kip eigenlijk ongezond?

En huilde Rotterdam? Nee hoor, maar dat had ongetwijfeld te maken met het feit dat Feyenoord die dag daarvoor eindelijk zijn vele fans liet juichen. Naast me op de tribune zat een ouwe trouwe Gouda supporter die dolblij was dat Feyenoord eindelijk weer eens drie punten haalde. En dat zijn cluppie Gouda ook won zal zijn middag helemaal goed hebben gemaakt denk ik. Wat zal die man die nacht lekker hebben geslapen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.