Gerritschinkel.nl Columns & meer

21sep/140

Op de berg Olympus

Gouda heeft er een parel bij. Vrijdagavond was ik bij de officiële opening van de nieuwe clubaccommodatie van Olympia. Wethouder van sportzaken Laura Werger kreeg er een warm gevoel bij. En zij is niet de enige durf ik met droge ogen te beweren. Olympia kan hiermee voor de dag komen. Het heeft een paar euro’s gekost, maar dan heb je ook wat. Ik heb de laatste jaren veel sportaccommodaties gezien, maar wat Olympia hier heeft gepresteerd is grote klasse. De entree alleen  al, met dat mooie logo. De tegenstander doet het bij voorbaat in de broek, hoewel RKAVV daar in de eerste thuiswedstrijd meteen maling aan had. Vanaf de tribune kun je, alsof je op de berg Olympus zit, de godenzonen aanmoedigen. Mooi ook die wand in de kantine met dat clublied. “Laten we zingen met juichende keel, het lied van ons oude Olympia. Schaart u om ‘t vaandel, ontbloot uwe hoofden, klinke een luid hiep-hiep-hoera!” Kijk, dat zijn de ware klassiekers.

De Goudse sportwereld mag, nee moet trots zijn. En dan te bedenken dat binnenkort weer een sportparel het licht ziet. Ik zag zaterdag vanuit de bestuurskamer van SV Gouda de contouren van de nieuwe hockeyaccommodatie. Een soort arena. Binnenkort hoeven liefhebbers van Shakespeare niet meer naar het openluchttheater in Diever, maar kunnen ze gewoon terecht in het Groenhovenpark.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.