Gerritschinkel.nl Columns & meer

14sep/140

Toch even wennen aan de 2e klasse

De laatste keer dat ik bij de RFC Gouda was op de zondag dat ze kampioen werden van de 3e klasse. Het was feest, maar daar zeg ik niets geks mee, want eigenlijk is het altijd feest bij de Goudse rugbyclub. En de sfeer wordt echt niet bedorven als er verloren wordt. Een kwestie van even slikken, diep adem halen en op naar de volgende wedstrijd.

Afgelopen zondag begon de nieuwe rugbycompetitie. De zon scheen volop en schitterde op het water van de Hollandse IJssel. RFC Gouda was er helemaal klaar voor. Nou ja, helemaal klaar is niet waar want de trainingen waren nog niet zo lang geleden hervat. En dat vier dragende spelers van het team een motorweekend hadden in Italië scheelde letterlijk en figuurlijk een slok op een borrel. Het werd een dikke nederlaag. De Goudse supporters troostten zich met het feit dat ook Feyenoord nog even moet wennen aan de nieuwe competitie. Het zal een zwaar seizoen worden vrees ik.

Rugby, een religie en een traditie. Ik heb nog nooit een sportwedstrijd zien openen door een doedelzakspeler. Of hij a.s. donderdag een yes or no laat horen bij het referendum voor onafhankelijkheid van Schotland is een vraag die hij niet wilde beantwoorden.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.