Gerritschinkel.nl Columns & meer

4mei/140

O rijkdom van het onvoltooide

Beste lezers, hoewel ik u kan verzekeren dat er meer is in het sportleven dan voetbal, gaat mijn column deze week toch over weer volkssport nummer één.

Komend weekend is de laatste reguliere competitieronde. Jodan Boys heeft zich gelukkig weer verzekerd van het hoofdklasserschap. Gouda zaterdag ging een beetje lullig onder de rook van vliegveld Zestienhoven, ondanks een vliegende start, in de laatste 2 minuten onderuit. De nacompetitie lonkt, hoewel lonken niet het gewenste woord is. Ze denken de nacompetitie nog te ontlopen maar ik vrees het ergste.

Olympia en Gouda zondag maken zich op voor de nacompetitie, maar dan in positieve zin. “O rijkdom van het onvoltooide” schreef de dichter J..H. Leopold en ik moet hem met terugwerkende kracht gelijk geven. O heerlijke nacompetitie, fenomeen maar tegelijkertijd een loterij. ONA en RVC ’33 verlangen er naar. DONK leeft op het moment dat ik dit schrijf tussen hoop en vrees. In blessuretijd drukte zondag een speler van ESTO, die weggelopen leek uit een strip van Kamagurka, dorpsgenoot Bodegraven in grote onzekerheid.

A.s. weekend vallen de laatste beslissingen. Hoewel ik geen gokker ben, ben ik een fan van de nacompetitie. Lekker onvoorspelbaar. Iedereen rekent zich al rijk. Ik ben er klaar voor. Hopelijk de spelers ook. Lang leve J.H. Leopold.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.