Gerritschinkel.nl Columns & meer

21apr/140

Passion, paasvuren en PEC

Ik was het afgelopen weekend in Groningen, waar de restanten van De Passion nog duidelijk zichtbaar waren. Onze Lieve Heer bleek opeens in Volendam te wonen en werd door een sportverslaggever ter dood veroordeeld. Jack van Gelder sprak van topsport was en waste daarna zijn handen in onschuld.

Op 1e Paasdag reed ik nietsvermoedend terug naar Gouda. Ter hoogte van Zwolle werd het ineens wel erg druk op de snelweg. Dom van mij natuurlijk, want ik was vergeten dat PEC Zwolle die dag de bekerfinale speelde tegen Ajax. Ik verzeilde op de A 28 in een file van tientallen autobussen met voetbalsupporters die welgemutst op weg waren naar Rotterdam. Op de viaducten en op de parkeerterreinen stonden honderden supporters hen met vlaggen en clubsjaals uit te wuiven.

Prachtig al die bussen met die enthousiaste supporters. Ik weet uit eigen ervaring dat het heel gezellig kan zijn in zo’n bus. En bij winst natuurlijk helemaal. Uitbundig alle rotondes meerdere keren nemen. Wanneer kunnen we dit in Gouda weer eens meemaken?

Zwolle was 1e paasdag uitgestorven. Inbrekers hadden vrij spel. De voetballers van PEC speelden vooral na het door idioten gegooide vuurwerk vol passie en overklasten favoriet Ajax. De echte paasvuren zullen op 2e paasdag in de eigen vertrouwde omgeving hoog opgestookt zijn.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.