Gerritschinkel.nl Columns & meer

13apr/140

Scheidsrechters zijn gewoon aardige kerels

Als de scheidsrechter wordt uitgeroepen tot de man van de wedstrijd dan kan dat twee dingen betekenen. Of we hebben naar een waardeloze wedstrijd gekeken of de wedstrijd werd geleid door een uitstekende scheidsrechter.

Scheidsrechters zijn vaak de kop van Jut. Hij ziet strafschoppen over het hoofd, bestraft overtredingen die geen overtredingen zijn en laat dingen onbestraft die in de ogen van spelers en publiek een gele of een rode kaart waard zijn. Ze zijn autoritair of passen de regels soepel toe. Zij wapperen met kaarten als vallende herfstbladeren of vergeten hun kaarten mee te nemen.

Vorige week was in het Groenhovenpark bij een trainingsavond van de Scheidsrechtersvereniging Gouda. Na eerst stil te hebben gestaan bij het overlijden van een collega, trokken ruim 20 scheidsrechters hun rondjes. Oud en jong door elkaar. Er liepen zelfs mannen mee die niet meer fluiten, maar die de dinsdagavond met hun maten niet willen missen. Na afloop gezellig napraten met een biertje en darten. 

Scheidsrechter, ik wil het voor geen goud zijn. Ik heb ook wel eens commentaar op een beslissing, maar desondanks ben ik blij dat ze er zijn. We kunnen niet zonder. De mannen die ik zag in het Groenhovenpark waren mannen met passie voor hun hobby. Bovendien zijn het gewoon aardige kerels.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.