Gerritschinkel.nl Columns & meer

6apr/140

De Koning is dood, leve de Koning

Zaterdag was ik na jaren weer bij VV Schoonhoven. De laatste keer was ergens in de vorige eeuw bij een wedstrijd van DONK, met René van Beek en Renke Prevo in de spits. In Schoonhoven voetbalt men op zondag nu alleen recreatief. Wat ook verdwenen is bij Schoonhoven zijn die oude opstallen. In relatief korte tijd is een prachtige kleedaccommodatie uit de grond gestampt. Maar de gezelligheid is gebleven.

Ook in Gouda gaan oude sportaccommodaties tegen de grond om plaats te maken voor nieuwbouw.
De contouren van de nieuwbouw van Olympia worden steeds duidelijker. Sommigen zullen misschien nog met weemoed terugdenken aan “de oude dame” zoals de houten tribune in de volksmond liefkozend werd genoemd. Maar wat er voor terugkomt is iets waar de Olympianen trots op mogen zijn. Nu nog even 1e klasser worden.

Vorig jaar werd het prachtige nieuwe zwembad Groenhoven geopend. De Tobbe werd bedankt voor haar diensten en staat nu te verpieteren. Maar ook hier geldt het gezegde “De Koning is dood, leve de Koning”. Op de plaats waar tientallen jaren vele duizenden baantjes zijn getrokken kunnen we binnenkort genieten van de schijnbewegingen van de zaalvoetballers van Watergras. Ook al is het waarschijnlijk maar tijdelijk. Maar dat is het leven helaas ook.   

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.