Gerritschinkel.nl Columns & meer

9mrt/140

Lente in sportstad Gouda

Laat de lente nu maar komen schreef ik twee weken geleden. Of ik een vooruitziende blik had of dat de weergoden naar mij hebben geluisterd weet ik niet. Feit is dat afgelopen zondag de wens werkelijkheid werd. De terrassen stroomden vol en langs de lijn was het goed toeven, ook al maakten ESTO en Gouda er een zomeravondvoetbalwedstrijd van.

Op de fiets langs de Reeuwijkse Plassen, terugdenken aan het Sportgala waar de sporters van Gouda in het zonnetje werden gezet. “Gouda sportstad” riep presentator Koert Westerman. En gelijk heeft hij, want er werd weer bevestigd hoe breed de sport in Gouda is. Bij bijna alle sporten spreekt Gouda een woordje mee. Of je het nu hebt over volleybal, jiu jitsu, atletiek, zwemmen, dammen, langlauf, alpineski, beachvolleybal of synchoonzwemmen, Gouda timmert aan de weg. En voetbal. Sven van Beek had zijn fans meegenomen. Vader en moeder glommen van trots. Terecht, want hoe vaak komt het voor dat een sympathieke kapsonesloze Gouwenaar in de hoofdmacht van Feyenoord speelt. Sven was niet teleurgesteld dat hij geen sportman van het jaar werd. Hij feliciteerde winnaar Rick van Velzen sportief en bedankte zijn broer die bijna altijd vergeten wordt. Wraak nam hij op zondag door voor het eerst sinds vele jaren weer te winnen in Groningen. 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.