Gerritschinkel.nl Columns & meer

16feb/140

Oranje boven

Sportminnend Nederland had zich gistermiddag met chips en bier voor de televisie genesteld om te zien hoe Nederland weer een volledig oranjepodium te voorschijn zou toveren op de 1500 meter. Maar de supporters van De Jodan Boys hadden de buis getrotseerd en waren vrij massaal naar Dordrecht getogen. Op sportpark Stadspolders op het eiland van Dordrecht moest het nu echt gebeuren. Vandaag moest er worden gewonnen. “Afstand nemen van de onderste regionen en de blik weer naar boven” was het parool. Thuis was al met 4-0 gewonnen van Oranje Wit, dus volgens de logica moest het vanmiddag ook moeten kunnen. Maar voetbal is gelukkig geen logica, hoewel gisteren wel bleek dat Jodan Boys toch iets verder is dan de tegenstander. “Wij zijn vorig jaar per ongeluk kampioen geworden, we betalen niet, we genieten gewoon” aldus een sympathiek bestuurslid na afloop van de verloren pot.

Jodan Boys heeft, zo lijkt het tenminste, het diepste sportieve dal achter de rug en kan weer naar boven kijken. Daar waar volgens de geschiedenis de victorie in Alkmaar begon, is die voor de Jodan Boys misschien in Dordrecht begonnen. Dordrecht, stad van dichter Cees Buddingh, van voetballer René van der Gijp en van raadspensionaris Johan de Witt.  

Een wat al te enthousiaste Jodan Boys supporter had de euvele moed om gisteren al weer aan promotie te denken. De 3e periode zou gewonnen kunnen worden. Maar ik denk dat deze optimist zijn woorden zelf ook met een korreltje zout nam.

 

Als ik Jodan Boys was zou ik in ieder geval ook met beide benen op de grond blijven staan. Oranje Wit is dan wel verslagen, maar om nu ineens over Oranje Boven te spreken lijkt mij nog een stap te ver.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.