Gerritschinkel.nl Columns & meer

9feb/140

Kom maar op met die medailles

Er is veel gedoe aan vooraf gegaan, maar de Olympische Winterspelen van Sotsji zijn begonnen. President Vladimir Poetin beleefde afgelopen vrijdag zijn finest hour. Hij glom van tevredenheid. En hoewel ik niet zo’n fan ben van die bombastische openingshandelingen moet ik toegeven dat het een mooie show was. Dat commentator Hans van Zetten soms twijfelde of de vlaggendrager een man of een vrouw was, en dat hij premier Rutte met zijn aanwezigheid de Nederlandse ploeg een riem onder het hart liet steken, nemen we voor lief. Hopelijk zitten er geen al te scherpe kantjes aan die riem want een bloedend hart is ook niet alles.

De verwachtingen waren en zijn hooggespannen. We hebben ons op voorhand al rijk gerekend en de Nederlandse goudvoorraad zou duchtig worden aangevuld. De twee belangrijkste goudvinken Sven en Ireen beschaamden ons onbegrensde optimisme niet, maar op het moment dat u deze column leest kan het zo maar anders zijn.

Jammer alleen dat het Goudse element op deze Winterspelen ontbreekt. De Olympische deelname van Andrea Nuyt (1998 en 2002) en van Paulien van Deutekom (2006) liggen al weer ver achter ons. Maar ook die resultaten waren niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig heeft SC Gouda altijd wel talenten, dus hoop doet leven. 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.