Gerritschinkel.nl Columns & meer

27jan/140

Volleybal in Gouda

Voetbal is voor velen volkssport nummer 1. Ik hou van voetbal, dat kan en wil ik niet ontkennen. Maar gelukkig is er meer in de sportwereld dan voetbal. Volleybal bijvoorbeeld, een prachtige sport. Met weemoed denk ik, en met mij velen, terug aan de tijd dat Radius honderden volleyballiefhebbers naar De Springers en naar de Mammoet lokte voor topsport. Afgeladen tribunes op zaterdagavond. Allemaal geschiedenis helaas. Sporthal De Springers is gesloopt, de oude Mammoet is ook verleden tijd, en de tijd van topvolleybal in Gouda helaas ook. Hopelijk komen die glorietijden terug.

VollinGo timmert in ieder geval weer aan de weg. Onlangs was er in de Zebra een prestigieus landelijk jeugdtoernooi. Op die troosteloze zaterdag ging ik in arrenmoede naar een nieuwjaarsreceptie van een voetbalvereniging. Ik had natuurlijk naar de Zebra kunnen gaan, maar ik wist domweg niet dat er een groot volleybaltoernooi was. De ene sportvereniging heeft nu eenmaal zijn PR beter voor elkaar dan de andere.

Maar ik krijg een herkansing heb ik begrepen. En één ding weet ik zeker. Bij volleybal gebeuren niet van die rare dingen als bij het voetbal het afgelopen weekend. Spelers die na de wedstrijd klappen krijgen. Wedstrijden die gestaakt worden en zelfs spelers die het tijdens de wedstrijd eigenmachtig voor gezien houden.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.