Gerritschinkel.nl Columns & meer

20jan/140

Vrienden maken bij Vriendenschaar

De winterstop is weer achter de rug. De voetbalcompetitie is, met verdeeld succes voor de Goudse clubs, weer hervat. De paleisrevolutie bij De Jodan Boys heeft nog niet geleid tot succes, maar hopelijk komt dat nog wel. Zondagmiddag was ik in het altijd gezellige Reeuwijk Dorp, waar RVC’33 een meer dan verdienstelijk punt binnensleepte tegen het sympathieke VFC uit Vlaardingen. Ik heb genoten.

Maar ik heb nog meer genoten van die zondagmorgen bij tafeltennisvereniging Vriendenschaar. In het clubgebouw aan de Groen van Prinsterersingel was het zeer druk. Geen wonder, want het was weer tijd voor de jaarlijkse Ton de Gruyl Memorial. Ton de Gruyl, een fenomeen in de Goudse tafeltenniswereld. Helaas is hij ons al jaren geleden ontvallen, maar zijn naam leeft nog steeds voort in de Goudse tafeltenniswereld. En terecht!

Meer dan 80 liefhebbers uit alle windstreken hadden zich aangemeld. Het Utrechtse accent van veteranen uit Vianen klonk me als oud inwoner van de provincie Utrecht bekend in de oren. Het deed me ook enorm deugd een van de grootste tafeltennissers van Gouda ook aan te treffen, Piet Luteijn, topspeler van o.a. ILAC.  Hij woont tegenwoordig in Assen, maar was met zijn vriendin speciaal overgekomen naar Vriendenschaar. Lekker tafeltennissen en oude bekenden ontmoeten. Zoiets moet je koesteren.   

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.