Gerritschinkel.nl Columns & meer

12jan/140

Veldrijden langs de A 12

Het was koud toen ik zondagmorgen vroeg op de fiets stapte. De bomen stonden roerloos te dromen. Cyclus was blijkbaar ook al vroeg uit de veren gekomen, want de fietspaden waren gepekeld. De eerste zonnestralen kwamen voorzichtig door de bomen te voorschijn. Gouda sliep nog grotendeels. Alleen de honden werden door hun slaperige baasjes uitgelaten en hier en daar passeerde mij een trimmer.

Op de geluidswal langs de A 12 zag ik 4 mannen en 1 vrouw met rood witte linten in de weer. Onder leiding van Toon van Dijk waren zij al vanaf 7 uur, het was toen nog pikkedonker, druk bezig met het uitzetten van het parcours. Om 9 uur was het karwei geklaard en was het tijd voor thee en snijkoek. De renners konden komen.

Zondagmorgen vroeg, als de meeste sporters nog op één oor liggen, draaien de veldrijders van GRTC Excelsior hun rondjes. Het is een prachtig gezicht als je ziet hoe ze hijgend een helling nemen en met een zucht van verlichting blij zijn dat ze weer even kunnen dalen.

Veldrijdend Gouda neemt tot eind februari bezit van de zondagochtenden. Mooie sport dat veldrijden. U moet ook eens gaan kijken. Bijvoorbeeld zondag bij de koppelrit. Je moet vroeg op staan, maar het is een goede zondagmorgenbesteding.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.