Gerritschinkel.nl Columns & meer

5jan/140

Welkom in het nieuwe jaar

De jaarwisseling zit er weer op. De meeste kerstbomen hebben het veld geruimd en hier en daar knalt nog een verdwaald rotje. Op veel plekken in Gouda zijn de restanten van het vuurwerk nog aanwezig. De sportvelden liggen er verlaten bij. De nieuwe tribune van Olympia krijgt al duidelijke vormen. Het wordt ongetwijfeld een prachtige parel voor de oudste voetbalclub van Gouda. Triest is wat er oudejaarsavond gebeurde in de F.W. Reitzstraat. Het clubhuis van I.L.A.C. werd voor een groot deel in de as gelegd. Een drama voor de Goudse tafeltennisvereniging. En dat eencelligen daarna de brandweermensen bestookten is helemaal de bloody limit. Blik op oneindig, verstand op nul!  

Het is januari en dat vind ik eigenlijk een rotmaand. Los van het veelal troosteloze weer, is er op het gebied van sport ook weinig te beleven. De winterstop regeert en ook amateurclubs zoeken in deze periode de zon op. De enige activiteiten zijn de nieuwjaarsrecepties. En niet te vergeten de nieuwjaarswedstrijden. Wedstrijdjes tussen de oude garde en de huidige selecties. De vergane glorie vertoont zijn kunsten. Techniek en inzicht zijn er nog wel, maar de conditie laat de oude knarren meestal in de steek.

Welkom in 2014. Ik wens u een gezond jaar en hoop op veel sportieve successen.    

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.