Gerritschinkel.nl Columns & meer

16feb/140

Curling en oranje boven

Miljoenen sportliefhebbers zaten afgelopen weekend met chips en bier voor de televisie. Ik betrapte mezelf er op dat ik zelfs geïnteresseerd naar curling zat te kijken. Van de spelregels heb ik niet veel Goudse kaas gegeten maar daar ga ik me toch eens in verdiepen. Het zal ongetwijfeld ingewikkelder zijn dan dat het er uit ziet met die driftig bezemende veegploeg.

Nederland is in de ban van de Olympische Winterspelen. Toch deed het me deugd om te zien dat de Goudse voetbalfans hun kluppie waren nagereisd en het schaatsen voor lief namen. De fans van Jodan Boys die zaterdag op sportpark Stadspolders in Dordrecht hun favorieten zagen opstaan en het eiland van Dordrecht juichend verlieten. Oranje Wit berustend achterlagtend. Maar om nu meteen van Oranje boven te spreken lijkt mij nog prematuur.

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik net de huldiging gezien van de 1500 meter. Wederom een volledig oranje podium. Een oranje sweep heet dit in Olympisch sportjargon. De Goudse supporters vonden het zondag desondanks toch belangrijker om te zien of Gouda het lek ook boven zou hebben. En ja hoor, tegenstander UNIO werd van het veld geveegd. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de Goudse voetballers ook naar curling hebben gekeken.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.