Gerritschinkel.nl Columns & meer

8sep/130

De Goudse Nationale Singelloop

De kop van voetbalcompetitie is er af. De resultaten van de Goudse voetbalclubs waren het afgelopen weekend wisselvallig. Het gedegradeerde Jodan Boys verslikte zich in Smitshoek en de euforie van velen is even getemperd. Het eveneens gedegradeerde Gouda ontsnapte met pijn en moeite aan een blamage tegen het zeker niet imponerende Hermandad. Het wachten is op de return van Piet van Offeren. Op zondag zorgde Olympia in mijn ogen voor een verrassing, en ook Gouda deed weer van zich spreken. De doelpuntenbron van Aziz el Bouazatti is nog steeds niet opgedroogd. De verwachtingen zijn in het Groenhovenpark weer hooggespannen, en waarom ook niet. ONA sprokkelde een puntje en DONK liet zich onnodig in het pittoreske Oudenhoorn verrassen door het gepromoveerde OHVV. Maar de competitie is nog lang en hardlopers zijn doodlopers.

Over hardlopen gesproken. Vrijdag wordt de Goudse binnenstad weer in bezit genomen door hardlopend Gouda. De Goudse Nationale Singelloop, een prachtig evenement dat steeds meer deelnemers trekt. De jubileumeditie (25e keer) schijnt weer alle records te breken. Ik hoop dat de organisatie een mooi deelnemersveld heeft kunnen strikken voor dit jaarlijkse hoogtepunt op atletiekgebied in onze stad. Positieve reclame voor Gouda is nooit weg.

En nu maar hopen op mooi weer, want het is tenslotte vrijdag de 13e.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.