Gerritschinkel.nl Columns & meer

21jul/130

En nu met vakantie

Uitgemergeld kwam hij zwalkend over de streep.Hoestend als een oude potkachel, zwetend als een otter en met holle ogen probeerde hij nog iets zinvols te zeggen in de microfoon van de ongeduldige pers. Alle aspecten van topsport in één simpel beeld. Nederland had er de afgelopen weken twee nieuwe wielerhelden bij. Zotte taferelen op de flanken van de Alpe d’Huez Carnaval in bocht 7. Het duo Bou en Lau zorgde voor een enorme euforie. De nieuwe Ard en Keessie waren geboren. Er waren zelfs optimisten die Mollema de 100e Tour de France zagen winnen. Maar die mensen leven in sprookjesland. Bijna ging het zelfs nog helemaal mis met de nieuwe verlosser van het nieuwe wielrennen.

Faliekant mis ging het wel met het Nederlands vrouwenvoetbalteam. Ook hier euforie nadat Duitsland bijna was gevloerd. Maar daarna een roemloos einde. Pek en veren stonden al klaar. Ik was ook teleurgesteld in de dames, maar ik blijf geloven in de toekomst van het vrouwenvoetbal.

En nu met vakantie. Op naar het Groningse vlakke land van Mollema en het Vlaanderen van Koning Filip. Op 14 augustus hoop ik u weer aan te treffen. Dan is de Goudse sportwereld ook langzamerhand tot leven gekomen en ben ik benieuwd wat het nieuwe sportseizoen ons gaat brengen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.