Gerritschinkel.nl Columns & meer

7jul/130

Hoezo komkommertijd

Voor veel sporters is het nu komkommertijd. De meeste competities zitten er op, hoewel de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al weer aan de gang zijn. De voetbaltransfermarkt draait op volle toeren. In Brazilië wordt een scheidsrechter onthoofd, nadat hij zelf eerst een speler met een mes had doodgestoken. Dat belooft nog wat voor het WK in 2014. Maar verder is het rustig aan het voetbalfront. Nederland laaft zich nu aan de successen van de “onzen” in de Tour.

In de Goudse sportwereld begint het wel stiller te worden. Ook bij de typische zomersporten wenkt de vakantie. De wielrenners rijden hun laatste rondjes, de honkballers poetsen nog één keer de plaat, de tennissers slaan hun laatste balletje en de atleten lopen het laatste rondje. Alleen de cricketers gaan zo te zien de hele maand juli gewoon door.

“Hoho, wij zijn er ook nog”, hoor ik nu de voorzitter van Damlust mopperen. Daar heeft hij een punt, want deze kleine Goudse ereklasser heeft er weer een wereldkampioen bij. Het jonge toptalent Martijn van IJzendoorn behaalde het afgelopen week in Tours voor de 3e keer de wereldtitel bij de aspiranten. En waterpololiefhebbers kunnen a.s. weekend van topsport genieten in het Groenhovenbad bij de Dutch Waterpolo Trophy. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van komkommertijd.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.