Gerritschinkel.nl Columns & meer

30jun/130

Alle ogen gericht op de Tour

“Moet jij niet langs de lijn staan”, riep iemand afgelopen zondag naar mij toen ik in het Houtmansplantsoen stond te genieten van Gruppo Sportivo. “Nu even niet”antwoordde ik. En toen ik om mee heen keek zag ik dat talloze Goudse voetbalfans er net zo als ik over dachten.

Maar ik mag dan mijn microfoon twee maanden hebben opgeborgen, dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet van sport geniet. Er is gelukkig meer in het leven dan voetbal. Tennis bijvoorbeeld, maar voor Wimbledon blijf ik niet thuis. Tennis is leuk om zelf te spelen, maar om nu urenlang te kijken naar het slaan van een bal over een net. De TT is ook leuk, maar ook hier heb ik aan een snelle blik op de TV genoeg.

Gelukkig is er de 100e Tour de France. Napoleon keek zijn ogen uit naar de start van het circus op zijn geboorte-eiland Corsica. Ondanks alle dopingverhalen ga ik toch weer dagelijks kijken. Maar ik heb besloten definitief naar de Belg te kijken. Maarten Ducrot komt er bij mij niet meer in, want als je niet eens de juiste winnaar over de streep ziet gaan, houdt het op. Ik wacht alleen nog op een Goudse deelnemer aan het meest prestigieuze wielerevenement ter wereld.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.