Gerritschinkel.nl Columns & meer

16jun/130

Eindelijk rust voor de voetbalvelden

Ik dacht even dat het aflopende voetbalseizoen naadloos in de nieuwe editie zou overvloeien. Maar op vaderdag konden de kicksen gelukkig uit. Ook voor de spelers van DONK die eindelijk de rug rechtten. Zo werd voetballend Gouda een 3e degradatie bespaard.

De voetballers kunnen nu allemaal met vakantie om zich over pakweg 6 weken weer te melden voor de eerste training. Ondanks de huizencrisis verhuizen er dit jaar ook weer de nodige voetballers. Vaak kan ik die switch wel begrijpen, maar lang niet altijd. Dat Jodan Boys spelers verliest is logisch want in de Top- en Hoofdklasse speelt geld een belangrijke rol. Clubliefde is op dat niveau net zo zeldzaam als een Elfstedentocht in augustus.

Maar ook spelers die op een lager niveau spelen verwisselen tegenwoordig bijna nog sneller van club dan van ondergoed. Ik hoor soms verhalen waarbij ik mijn wenkbrauwen frons. Ik denk wel eens dat voetballers in hun carrière zo veel mogelijk clubs willen verzamelen. Het zij zo. Wie ben ik trouwens om daar een oordeel over uit te spreken. Maar vaak worden deze voetballers al snel teleurgesteld en dan duurt het seizoen erg lang voordat ze weer op hangende pootjes bij hun oude clubs terug kunnen komen. Hoe dan ook jongens, veel succes! 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.