Gerritschinkel.nl Columns & meer

9jun/130

Geluk moet je afdwingen

Ik heb het hier al vaker gezegd en het werd afgelopen zondag weer benadrukt. De nacompetitie is een tombola. Spanning en sensatie, geluk en pech, zij vechten allemaal om voorrang. Voetballers die al met pensioen zijn maken hun rentree. Afscheid nemen wordt noodgedwongen nog een paar weken uitgesteld. Geplande vakanties geannuleerd en  overschrijvingsformulieren worden nog even in de achterzak gehouden.

Anders dan tegen CKC had DONK zondag een zeldzaam gebrek aan geluk. Ballen werden van de doellijn gehaald en de Rotterdamse doelman trad op als wonderdokter. Terwijl juichende Rotterdammers de tribunes vervaarlijk deden trillen lagen de Donkianen verslagen op de groene mat. Uitgeteld zo leek het, maar de vlag is nog niet definitief gestreken. Er komt nog een herkansing. Alsof het nooit vakantie wordt. Nog even en de trainingen voor de nieuwe competitie beginnen al weer.

Maar a.s. zondag is het dan eindelijk wel afgelopen. DONK speelt dan een allesbeslissende wedstrijd tegen het destijds roemruchte SVV. Het wordt een weerzien met een oude bekende, Gerard van Ruitenburg. Jammer alleen voor het Ghanatoernooi, want ik denk dat DONK daar niet in zijn sterkste opstelling zal aantreden. En de familiedag zal ook een ander karakter hebben. Dat is jammer, maar als DONK dan eindelijk het geluk afdwingt zullen daar weinig hanen om kraaien.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.