Gerritschinkel.nl Columns & meer

10mrt/130

Op weg naar Rusland

Of het met de komst van het nieuwe zwembad te maken heeft weet ik niet, maar het zou zo maar kunnen want de prestaties van de vrouwen en de mannen van GZC DONK zijn goed. De heren vertoeven in de top van de hoofdklasse en de vrouwen zijn zelfs de trotse lijstaanvoerder. En de vrouwen hebben zich geplaatst voor de halve finale van de LEN Trophy, zeg maar de Europacup bij het waterpolo. Twee weken geleden werd concurrent ZVL verslagen. Na een 9-9 gelijkspel in Den Haag werd in Alphen aan de Rijn de return met 10-15 gewonnen. De tegenstander vanmiddag is het Russische Izmailovo uit Moskou. De Goudse dames spelen eerst thuis. Nou ja thuis, thuis is Den Haag. En over 14 dagen is de return in Moskou.

Mooi natuurlijk naar het winterse Moskou. Als sporter kom je daar niet elke dag. Maar er zit ook een schaduwzijde aan. Het kost namelijk nogal een bom duiten en in de waterpolowereld liggen de roebels in Nederland niet voor het oprapen. Voor het eerste beste voetbalteam dat zich plaatst voor Europese wedstrijden rammelt de geldbuidel en zijn de duurste hotels niet goed genoeg. Maar de enige overeenkomst met voetbal is dat ook bij het waterpolo de bal rond is.

Eerst vanmiddag winnen en dan op naar Moskou. En daarna zien we wel verder. En mochten de Goudsen in de finale komen dan moeten ze weer naar Moskou. En waar haal je dat zo snel vandaan. Crowdfunding?  Of misschien is er een fanatieke waterpolofan die nog wat liggende gelden heeft.

Op 19 april a.s. wordt het nieuwe zwembad in Gouda geopend. Heel zwemmend Gouda kijkt daar volgens mij reikhalzend naar uit, niet in de laatste plaats GZC DONK. Kunnen de thuiswedstrijden echt thuis kunnen worden gespeeld en hoeven ze niet uit te wijken naar Alphen aan den Rijn, Amsterdam of Den Haag.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.