Gerritschinkel.nl Columns & meer

10mrt/130

Korfbal

Op de website was een oproep geplaatst om het eerste korfbalteam van Gemini aan te komen moedigen tijdens de kampioenswedstrijd tegen Atlantis. En dat was niet tegen dovemansoren gezegd want het was afgelopen zaterdag druk in sporthal De Mammoet. Toeters, drums en spandoeken, alles was aanwezig.

De laatste ronde van de zaalcompetitie met de wedstrijd tussen de 2 teams die gebroederlijk en gezusterlijk (tenslotte is korfbal de enige gemengde sport) de ranglijst aanvoeren. Niet alleen Gouda was uitgerukt, maar ook supporters uit Mijdrecht lieten zich horen. Voorzitter Jan Pol van Gemini had het zekere voor het onzekere genomen en de bloemen gekocht. En een deal gemaakt met zijn collega voorzitter dat die de bloemen zou overnemen mocht Atlantis kampioen worden.

Gemini begon voortvarend en nam een 2-0 voorsprong en tot de rust konden de Gouwenaars het nog bijbenen, maar na de rust namen de Mijdrechters het heft min of meer in handen. En daar waar zij geluk hadden met hun schoten, caramboleerde de bal van Gemini vaak via de rand van de kunststofkorf het veld weer in.

Gemini verloor met 12-9 en vond zijn Waterloo in Atlantis. “Net niet, maar in de veldcompetitie staan we ook bovenaan en dan moeten we daar maar kampioen worden”, sprak voorzitter Pol. Zo mag ik het horen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.