Gerritschinkel.nl Columns & meer

3mrt/130

Op weg naar Uralochka Zlatoust

De dames van Widex GZC DONK gaan als een speer. De meervoudig landskampioen is niet alleen de trotste aanvoerder van de ranglijst in de Hoofdklasse, maar ze hebben zich ook geplaatst voor de halve finale van de LEN Trophy, zeg maar de Europacup bij het waterpolo. Vorige week werd concurrent ZVL verslagen. Na een 9-9 gelijkspel in Den Haag werd in Alphen aan de Rijn de return met 10-15 gewonnen.

Schitterend natuurlijk, die halve finale, en voor het jeugdige Goudse waterpoloteam is het natuurlijk mooi om naar de Oeral te gaan. Daar kom je tenslotte niet elke dag. De tegenstander in de halve finale komt mogelijk uit Rusland, uit Zlatoust, een Russische stad aan de oevers van de Ay, en aan de Ufa Chelyabinsk spoorweg. Zlatoust, stad van roestvrij staal.

Maar helaas is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo’n reis naar de Oeral kost een bom duiten en de roebels liggen niet voor het oprapen. Zeker niet in de waterpolowereld. Voor het eerste beste voetbalteam dat zich plaatst voor Europese wedstrijden rammelt de geldbuidel en zijn de duurste hotels niet goed genoeg. Maar de enige overeenkomst met voetbal is dat ook bij het waterpolo de bal rond is. Misschien is er nog echte liefhebber die wat liggende gelden heeft.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.