Gerritschinkel.nl Columns & meer

24feb/130

Koud en hilarisch

Ik dacht dat Koning Winter het voor gezien had gehouden, maar meneer moest zonodig weer genadeloos toeslaan. En ik de KNVB onlangs maar lof toezwaaien dat ze besloten had dat een vereniging die beschikte over kunstgrasvelden daar ook in competitieverband verplicht waren op te spelen als het hoofdveld afgekeurd was. Zaterdagmiddag kwam ik daar min of meer op terug, want ik zat te vernikkelen langs de lijn. Geen comfortabele radiokamer maar een gure plaats langs het kunstgrasveld van SV Gouda. Gelukkig verzachtte de spanning van de wedstrijd veel.

Zondag was het ook weer bar en boos. Tot mijn opperste verbazing ging de wedstrijd van RVC ’33 door. Op dus naar Kaagjesland. Maar wat ik die middag meemaakte heb ik nog nooit meegemaakt. Een snijdende wind, dwarrelende sneeuwvlokken en een hilarische wedstrijd. De tegenstander van de Reeuwijkers, Aeolus had er geen zin in. Ze waren niet eens in staat om 11 man op de been te brengen. En dan is het niet zo gek dat RVC ’33 met maar liefst 17-3 won. Ik dacht soms dat ik bij een korfbalwedstrijd zat. Twintig doelpunten bij een voetbalwedstrijd van een standaardteam. En het hadden er eigenlijk ook 40 kunnen zijn. Leuk voor het doelsaldo, maar eigenlijk was het een aanfluiting voor het voetbal.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.