Gerritschinkel.nl Columns & meer

17feb/130

Topsport in Het Ankerlicht

Zaterdagmiddag kon je een speld horen vallen buurtcentrum Het Ankerlicht. Doodse stilte, want hier werden niet zo maar een paar damstenen verschoven. Hier streden tien Gouwenaars en tien Tilburgers om het kampioenschap. Toen ik rond 3 uur binnen kwam zag ik al vrolijke gezichten bij de Damlusters. Het is een kwestie van tijd en de champagne kan worden aangerukt werd optimistisch gefluisterd.

Maar ook een damsteen is rond en halverwege de wedstrijd betrokken de Goudse gezichten. Met nog 4 partijen leek de champagne zelfs plaats te moeten maken voor een fles azijn. Maar met de winst van superfenomeen Martijn van IJzendoorn kwam de hoop in de Goudse harten weer terug. De 3 laatste partijen duurden een eeuwigheid. Toen twee remises, de buit was binnen. En Damlust won zelfs met 11-9.

Inmiddels waren de kaas en de worst rondgegaan. Bloemen kwamen te voorschijn en de Damlusters namen de felicitaties in ontvangst. Geen kampioensschaal, maar die komt later werd mij verzekerd. En de champagne heb ik ook niet gezien, maar die zal ongetwijfeld later zijn ontkurkt.

Damlust promoveert weer naar de Ereklasse. Een topprestatie van een kleine en sympathieke vereniging. Ook zonder sponsors zijn topprestaties mogelijk. En nu maar hopen dat het verblijf in het Nederlandse damwalhalla langer dan één jaar duurt.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.