Gerritschinkel.nl Columns & meer

3feb/130

Fenomenen

Fenomenen heb je in alle soorten en maten. Maar hoe word je een fenomeen? Door buitengewoon te presteren, maar vaak speelt de persoonlijke voorkeur speelt een rol. Voor vriend en vijand was en blijft Johan Cruijff een fenomeen. Een voetballer die bij zijn vorige clubs geen deuk in een pakje boter trapte, wordt ineens gepromoveerd tot fenomeen. Graziano Pellè is zo’n voorbeeld. Sven Kramer is duidelijk een fenomeen. Lance Armstrong was er een,  maar fenomenen kunnen ook keihard degraderen tot een loser. En vaak is een fenomeen gewoon een cultfiguur. 

Zondagmiddag deed ik verslag van de voetbalwedstrijd Gouda – Stolwijk. Met name de eerste helft verliep moeizaam voor de thuisploeg, maar toen was daar ineens weer Aziz el Bouazatti. Als een duveltje uit een doosje brak dit fenomeen met twee goals het verzet van Stolwijk. Op de televisie zag ik zondagavond Dicky Palyama, de in Gouda geboren en jaren hier woonachtige topbadmintonner. Hij ging voor zijn 10e nationale badmintontitel, maar verloor helaas van Eric Pang. Maar met 9 titels ben je gewoon een fenomeen.

Zo zijn er bij elke vereniging wel voorbeelden. Kijk naar Damlust, naar de 15-jarige Martijn van IJzendoorn.  Dit seizoen 10 wedstrijden gespeeld en 9 gewonnen. En als hij volgende week Damlust naar de Ereklasse loodst, promoveer ik hem ter plaatse tot superfenomeen.

Reacties (0) Trackbacks (0)
  1. Recibirás tu dinero rápido en el plazo acordado.


Leave a comment

Nog geen trackbacks.