Gerritschinkel.nl Columns & meer

27jan/130

De gekte voorbij

Schaatsminnend Nederland is weer bij zinnen. Zodra de weermannen het woord “vorst” in de mond nemen breekt de koorts uit. Gemalen worden stilgezet. De schaatsenverkopers doen uitstekende zaken. Zelfs de minst getalenteerde krabbelaars zie je op klapschaatsen van tig euro de bevroren ijsvlaktes bestormen. De economische crisis is ineens ver weg lijkt het. Filevorming bij de stempelplaatsen. Het E-woord wordt door menigeen in de mond genomen.

Fietsend langs de Reeuwijkse Plassen zag ik ploeterende schaatsers zich een weg banen door het besneeuwde ijs. Een moeizaam en mager geveegd baantje moest vaak uitkomst bieden. Hier en daar ontwaarde ik een ijszeiler, maar ook hier was de sneeuw spelbreker. De jeugdschaatsers van SC Gouda hadden het uitstekend naar hun zin zag ik. De Elfhoevenplas was zaterdag het domein van de jongens en meisjes die stiekem hopen in de voetsporen te treden van Paulien van Deutekom, Andrea Nuyt of Ted-Jan Bloemen. 

Koning Winter is van zijn troon gestoten, maar zal zijn koninkrijk niet zonder slag of stoot prijsgeven. Nee, die viert binnenkort heus zijn comeback. De dooi is ingetreden. De Goudse voetbalvelden krijgen weer kleur. Er kan weer normaal worden getraind en hopelijk wordt de competitie a.s. weekend weer hervat. Voetballoze weekends zijn soms een verademing, maar het moet natuurlijk niet te lang duren.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.