Gerritschinkel.nl Columns & meer

20jan/130

Doping

De beerput is open getrokken. Het zware deksel dat ondanks enkele haarscheurtjes vastgeroest leek, is door Oprah verwijderd. In een volgens mij door een peloton juristen geregisseerd interview ging Lance Armstrong door de knieën. En na de “bekentenis” van Armstrong geeft de ene na de andere renner toe doping te hebben gebruikt. Nu kan ik natuurlijk ook niet meer blijven ontkennen. Ik geef het toe, ik heb ook gebruikt. Toen ik begin jaren 80 tijdens een toertocht op grote achterstand werd gereden besloot ik drieste maatregelen te nemen. Ik at voortaan voordat ik op de racefiets stapte twee borden rijst met kippenlevertjes. De brandweer kon mij niet bijhouden.

Maar genoeg over doping. Ik ben benieuwd naar de volgende bekentenissen. Het is winter. Sneeuw bedekt de sportvelden. De eerste schaatsers wagen zich al voorzichtig op de Breevaart en de Goudse grachten, maar het ijs is nog niet sterk genoeg voor molentochten. Voetballers lopen doelloos door de stad, mopperend dat de winter net een week te laat is gekomen. Er wordt gescholden op de KNVB en het woord competitievervalsing wordt in de mond genomen. Ja, je kunt veel zeggen van de KNVB, maar souplesse is inderdaad niet het sterkste punt van de voetbalbond. Maar ik had van een aantal voetballers ook meer flexibiliteit verwacht.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.