Gerritschinkel.nl Columns & meer

13jan/130

Ping pong

Ik fiets er bijna dagelijks langs, maar ik had het nooit van binnen gezien. Maar zaterdag ben ik in het nieuwe clubgebouw van tafeltennisvereniging Vriendenschaar geweest. Mooie naam ook trouwens boven de ingang, de Ton de Gruyl zaal. Ton de Gruyl, een Goudse tafeltennislegende. Ik weet niet hoe vaak hij Gouds kampioen is geweest, maar het moet toch zeker zo’n 25 keer zijn. Ton is helaas al enkele jaren niet meer onder ons, maar zijn geest leeft nog volop voort bij Vriendenschaar. 

Over legendes gesproken, Vriendenschaar had het voor elkaar gekregen dat de grootste Nederlandse tafeltennisspeelster aller tijden, Bettine Vriesekoop, zaterdagmorgen een demonstratie gaf in het clubgebouw aan de Groen van Prinsterersingel. Met een headset op begaf ze zich naar de tafel en liet aan het enthousiaste publiek zien dat ze het nog niet verleerd is. De conditie was wat minder, maar tegenstander Vincent Blom werd soms van het kastje naar de muur gestuurd. En ze gaf geschiedenisles. Wif waf, penhoudersgreep, top spin, het plakken en het lijmen van het batje, de Chinezen, alles kwam voorbij. Nu wisten de kleintjes, die waarschijnlijk nog nooit van Bettine Vriesekoop hadden gehoord, wat een grote  sportvrouw dit jaren is geweest.

Ton de Gruyl glimlachte vanaf de vele foto’s aan de muur en zag dat het goed was.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.