Gerritschinkel.nl Columns & meer

6jan/130

Zoek de zon op

De kerstboom en de ijsbaan op de Goudse Markt zijn weer weg. De laatste oliebollen opgesmikkeld en hier en daar knalt nog een verdwaald rotje. Maar verder gaat alles weer zijn normale gang. Alleen op sportgebied is het, afgezien van de nieuwjaarsrecepties, nog vrij rustig. Vorige week kwam ik voetbaltrainer René van Beek tegen, die gezellig keuvelend met collega Rens Binken op de Kleiweg liep. Zou van Beek, die jaren geleden met Renke Prevo een levensgevaarlijk aanvalsduo vormde bij SV DONK, toen al geweten hebben dat zijn zoon Sven deze week met de selectie van Feyenoord mee mag op trainingskamp naar Marbella? De jonge Goudse centrale verdediger van Feyenoord A1 glom van trots heb ik begrepen. En wat is er mooier om in de Spaanse zon samen te spelen met de Italiaanse ladykiller Graziano Pellè! Vader René is vast zo trots als een pauw, anders moeder Yvonne wel.  

Zuid Europa beleeft trouwens een Goudse invasie. Jodan Boys en de waterpolovrouwen van GZC DONK op Lanzarote, Olympia op Tenerife en SV Gouda in Albufeira.

Maar ondanks de zon zijn er wolkjes aan de voetbalhemel. Er wordt steen en been geklaagd over die onbuigzame KNVB omdat er a.s. weekend gewoon moet worden gevoetbald in competitieverband. En dat zal nog knap lastig worden.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.