Gerritschinkel.nl Columns & meer

16dec/120

Dat was dan 2012

Dat was het dan. Het jaar 2012 loopt op zijn laatste benen. Afgelopen weekend zijn de laatste voetbalwedstrijden gespeeld. Zondag heb ik blauwbekkend van de kou afscheid genomen van het voetbal in 2012. Op een kil en druilerig Kaagjesland in Reeuwijk-Dorp won de RVC ’33 van Ammerstol. Na afloop heb ik getoast op het nieuwe jaar met Theo, Leo, Aad en Bert, de vaste clan in de bestuurskamer. De kopstoot smaakte uitstekend. 

De dag daarvoor had de sportredactie van RTV Gouwestad volgens de jaarlijkse traditie het sportjaar doorgenomen met vertegenwoordigers van de Goudse sportwereld. Voetbal, handbal, atletiek, schaatsen, rugby, cricket, zaalvoetbal, hockey, honkbal, softbal, kortom een keur aan sporten kwam aan bod.

Wat was 2012 voor een sportjaar? Een jaar met hoogte- en met dieptepunten. Kampioenschappen en degradaties. Vreugde en verdriet gingen hand in hand. Jodan Boys bereikte het Walhalla van het amateurvoetbal. De paralympics brachten Gouda een medaille. De SC Gouda en de AV Gouda spuwden talenten uit alsof het de normaalste zaak van de wereld is. De Vesuvius gedegradeerd tot een puffend wolkje. Op waterpologebied speelde Gouda weer een zeer vooraanstaande rol. Sportschool Den Edel grossierde volgens traditie weer in medailles. Korfballers, tafeltennissers, zij allen timmerden op hun manier aan de Goudse sportweg. Ik geef sportief 2012 een ruime voldoende.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.