Gerritschinkel.nl Columns & meer

9dec/120

Respect

Het voetbal stond de afgelopen week weer in de schijnwerpers. Randdebielen met de herseninhoud van een garnaal stortten een gezin in diepe droefenis. En ook nu werden weer blikken met dr. Clavan achtige types opgetrokken. Hun adviezen varieerden van de buitenspelregel afschaffen, zonder grensrechter spelen of zelfs het gehele voetbal verbieden. Dat laatste is natuurlijk onzin, want je gaat toch ook niet alle woningen slopen om woninginbraken te voorkomen. Alle amateur-wedstrijden werden geschrapt. Maar waarom ook niet de wedstrijden in het betaald voetbal? Alle scheidsrechters in Nederland zouden collectief enkele weken moeten staken!

Kortom, de voetbalwereld is in rep en roer. De goed bedoelde acties zijn niet van de lucht. Veel voetbalverenigingen hebben het afgelopen weekend hun kantines opengesteld om bijeen te komen. Ook in Gouda. Zelf was ik zaterdag bij de Jodan Boys. Het was behoorlijk druk. Discussies en  toespraken van de voorzitter en de wethouder van sportzaken. De Commissie Sportiviteit en Respect onthulde de Jodan Boys Rules.  

De posters met de fatsoensregels hangen. Een stille tocht, een indrukwekkende minuut stilte. En nu maar hopen dat dit helpt. Ik ben zo bang dat dit niet bij iedereen doordringt en dat we over enige tijd alle goede bedoelingen weer zijn vergeten. Maar ik hoop van harte dat ik ongelijk heb.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.