Gerritschinkel.nl Columns & meer

1jul/120

Laura

Het EK voetbal is achter de rug. Zondagavond versloeg een superieur spelend Spanje in de finale het Italië. Balotelli had na zijn doelpunten tegen Duitsland gehoopt heilig te worden verklaard, maar deze vlieger ging niet op. Het fenomeen kwam er niet aan te pas. Spanje is Europees kampioen. Even is de economische ellende vergeten.   

De eerste ronde van de sportzomer zit er op en aan de tweede zijn we zaterdag begonnen. Weg met de bal, leve de racefiets. Arjen, Robin, Rafael, Wesley en Klaas-Jan zijn ingeruild voor Robert, Bauke, Lieuwe, Wout, Johnny en Steven.  En nu hopen dat deze nieuwe helden de komende weken meer uitstraling en succes hebben.

Nederland mag op voetbalgebied een stapje terug hebben gedaan, het EK atletiek leverde prachtige resultaten op. Op de 200 meter en de estafette tellen we mee en kogelstoter Rutger Smith is ook terug van weggeweest. De Groningse reus woonde een aantal jaren geleden in Gouda en werd toen twee keer achter elkaar Gouda’s sportman van het jaar. Dat was in 2005 en 2006 en toen was zijn toenmalige clubgenote Laura Molenaar genomineerd als sportvrouw van het jaar. Zij werd liefst vijf keer genomineerd en op 24 februari 2010 was het eindelijk zover, sportvrouw van Gouda van 2009.

Afgelopen weekend liep Laura tijdens de Goudse Kaas & Stroopwafelinstuif haar laatste 100 meter horden. Een mooie carrière met gouden, zilveren en bronzen medailles werd met een overwinning afgesloten. Zo hoort het.

Laura Molenaar is gestopt, maar haar voormalige clubgenoot Rutger Smith nog niet. Hopelijk haalt  hij tijdens de Olympische Spelen een medaille. Dan kan Gouda extra juichen, want hij blijft toch een beetje van ons.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.