Gerritschinkel.nl Columns & meer

17jun/120

Over en uit

“Zo, nu lekker zes weken geen voetbal meer”, sprak een commissielid van SV Gouda zaterdag na een geslaagd Ghana toernooi. Hij was de bal even zat. Dat Nederland zondagavond nog moest voetballen oké, hij ging kijken, maar zag weinig kansen voor Oranje.

Ik kan helemaal met hem meegaan. Lang leve de zomerstop. Zelfs de jaarlijkse opwinding van de overschrijvingen deed me niets. Hoewel, van opwinding was dit jaar absoluut geen sprake. Topklasser Jodan Boys heeft zich versterkt, maar voor de rest was het zeer rustig op de “transfermarkt”. Hier en daar een min of meer verrassende overgang, maar over het algemeen was het een dooie boel. Op zichzelf ook wel verfrissend, want wie zit er te wachten op voetballers die vaker van club wisselen dan van schoon ondergoed.

Op het moment dat ik dit schrijf heeft Nederland zojuist zijn 3e nederlaag geleden en is het wonder van Charkov uitgebleven. Drie nullen op rij. Nederland is uitgeschakeld. Het zwartepieten kan beginnen. Maar misschien kan de KNVB nog in beroep gaan want dat is de laatste tijd in de mode. Een sporters die niet worden uitgekozen voor de Olympische Spelen probeert via de rechter alsnog uitzending af te dwingen. Ik ben wel nieuwsgierig welk argument de KNVB dan eventueel aan gaat voeren. Ze kunnen stellen dat Arjen Robben de ballen normaal gesproken wel tussen de palen ramt, maar tijdens dit EK even niet. Het bioritme zat niet goed, maar dat hebben ze aan zichzelf te wijten met dat achterlijke gevlieg tussen Charkov en Krakau.

In ieder geval kunnen de eigenaren van de woonboten in de Amsterdamse grachten rustig slapen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.