Gerritschinkel.nl Columns & meer

3jun/120

Ik ben er helemaal klaar voor

Vorige week schreef ik dat het mij was opgevallen dat de Oranjegekte nog niet had toegeslagen, maar nu zie ik de wereld om me heen letterlijk van kleur verschieten. Zaterdagavond werd de uitzwaaiwedstrijd gespeeld tegen een veredeld kroegelftal uit Noord Ierland. Met een half dozijn treffers en een flinke dosis zelfvertrouwen gaat de brigade van van Marwijk richting Polen en Oekraïne. Kamervragen blijven uit.

De commercie draait op volle toeren en de middenstand weet van gekkigheid niet wat ze moet verzinnen. Radio- en televisieverslaggevers hebben hun koffers gepakt, zijn naar de kapper geweest, hebben hun beste pak aangetrokken, hun achtergrondinformatie nog even gecheckt en zijn in het kielzog van Oranje meegetrokken. Blikken analisten worden opengetrokken en hordes BN’ers staan klaar om hun goedbedoelde wijsheden de ether in te slingeren. Opium voor het volk. Op naar de barszcz, de bigos, de mazurek, de varenky, de salo en de wodka. Aan politieke wantoestanden hebben we even geen boodschap. Koning Voetbal regeert de komende weken en tegenspraak wordt niet getolereerd!

Alle verloven van de brandweer zijn ingetrokken en de politie heeft even geen tijd voor het controleren van achterlichtjes bij fietsers of het bekeuren van mobiel bellende automobilisten. Er komen extra controles op het illegaal gokken rondom het EK. Want dat er gegokt gaat worden staat als een paal boven water. Ik doe zelf ook mee aan een EK pool op mijn werk. Iedere deelnemer legt 5 euro in. Een beetje verstand van voetbal is meegenomen, maar ongebreideld optimisme speelt een belangrijke rol. Misschien win ik de pool wel want ik denk dat Nederland geen Europees kampioen wordt.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.