Gerritschinkel.nl Columns & meer

20feb/120

Talentenjacht

Ik kon zaterdagavond mijn ogen niet geloven. De in Rotterdam heilig verklaarde John Guidetti trok na het benutten van een strafschop zijn shirt uit. Waarschijnlijk in een vlaag van verstandsverbijstering, maar hoe dom kun je zijn. Jeugdige overmoed. De jongeling droop huilend af. Ik vind het trouwens toch een achterlijke gewoonte van al die voetballers om je shirt uit te trekken als je een doelpunt maakt. Maar hoe dan ook, John Guidetti is een enorm talent.

Over talenten gesproken. De stad Gouda wordt overspoeld met talenten. Het lijkt wel een tsunami. Tijdens het Goudse Sportgala werden er donderdag drie gehuldigd. Het talent van 2011 was helaas niet aanwezig, maar zijn mentor Erno Prosman prees hem regelrecht de damhemel in. En Prosman kan het weten, want hij werd in 1991 op 19 jarige leeftijd wereldkampioen bij de junioren. Dus we kunnen in de toekomst nog veel verwachten van Martijn van IJzendoorn. Maar of hij behouden blijft voor Damlust is de grote vraag.

Femke Pluim was ook genomineerd, maar moest het dus afleggen tegen een dammer. Maar deze Goudse atlete heeft haar nominatie voor 2012 nu al bijna afgegeven met schitterende prestaties. “Femke is een supertalent, ze kan alles” vertrouwde Eric Pols, de trotse voorzitter van AV Gouda, me toe. De AV Gouda is trouwens zo ongeveer hofleverancier bij het voortbrengen van talenten. Tim Dekker en Femke Pluim werden zondag Nederlands kampioen indoor op de meerkamp en Pim Jehee pakte brons. Persoonlijke records werden door de Goudse atleten gebroken alsof het luciferhoutjes zijn. En dan heb ik het nog niet eens gehad over al die talenten van Den Edel. Daar worden aan de lopende band blikken met talenten opengetrokken. Nederlandse titels bij de vleet.

Gouda barst dus van het talent. De Wall of Fame in sporthal De Mammoet moet binnenkort een extra muur in gebruik nemen. De toekomst voor de Goudse sport ziet er zo te zien goed uit. En dan is er sinds kort ook dat prima initiatief van de VGSO om een topsportfonds in het leven te roepen. Samen met de Jac. Bezemerstichting en de gemeente Gouda, die ondanks alle bezuinigingen toch nog ergens een potje met geld heeft gevonden. Hopelijk kan een talent als Martijn van IJzendoorn dan ook behouden worden voor Damlust. De clubs moeten dan natuurlijk wel lid zijn van de VGSO, maar ik heb begrepen dat de contributie absoluut geen probleem hoeft te zijn. Je zit bijna voor een dubbeltje op de eerste rij. En trouwens, samen sta je sterker. Samen op talentenjacht. Dat is nog eens wat anders dan The Voice of Holland, X-factor, Holland’s got talent, Idols en Popstars of hoe al die zgn. talentenjachten ook mogen heten. Gouda, go for it.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.