Gerritschinkel.nl Columns & meer

13feb/120

Us Wiebe

Ik had me er al helemaal op voorbereid. De broodjes rookworst en de fles Beerenburg stonden klaar. Maar Us Wiebe Wieling, de belangrijkste Nederlander de afgelopen week, had woensdagavond geen goed nieuws. De Tocht der Tochten ging niet door. Friesland treurde maar ontsnapte aan een Hollands invasie. Met het invallen van de dooi komt Nederland weer tot bezinning. De media moet op zoek naar andere “belangrijke” zaken.

Zaterdag hoefde ik dus niet voor de buis te zitten en fietste naar de Breevaart. Schaatsclub Gouda organiseerde kortebaanwedstrijden. Een prachtig initiatief. Als een Goudse Wiebe Wieling tikte een trotse Hugo Vos me op de schouder. Ik vroeg of hij al een nieuwe Paulien of Ted-Jan had gezien. Hij noemde een naam, maar die ben ik vergeten. Het was druk. Schaatsertjes die voorzichtig waren, maar ik zag er ook eentje in een schaatspak compleet met stoere bril en klapschaatsen. Na het startschot vloog hij diepgebogen over het ijs. Misschien bedoelde voorzitter Vos hem.

Zaterdagmiddag naar de Henk Angenent Classic gekeken. Winnaar was de voor mij volslagen onbekende Groninger Durk Fabriek. Een naam die Bordewijk kon hebben verzonnen. Daarna de Ronde van Appingedam. Schitterend die hangende keukens.

Ik zag ook nog dat ook Sven Kramer gewoon een mens is die kan verliezen. Winnaar Bob de Jong baalde dat hij niet supersnel naar Nederland terug kon vliegen om zondag deel te namen aan de Hollands Venetiëtocht. Maar de Schaatsoscar vergoedde gelukkig veel, zo niet alles. Ik vraag me alleen af wat ik het komend weekend moet doen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.