Gerritschinkel.nl Columns & meer

6feb/120

Code oranje

Het vriest dat het kraakt en dat betekent bijna een complete ontwrichting van de samenleving. De treinen hebben uiteraard weer vierkante wielen en rijden slechts mondjesmaat. Dik ingepakt staan verslaggevers op winderige hoeken te vertellen hoe koud het is. Ze zijn nauwelijks herkenbaar en dat terwijl de Boerkawet vorige week net is aangenomen. Zolders en schuren worden binnenste buiten gekeerd om de schaatsen uit het vet te halen. Op het moment dat ik dit schrijf hoor ik dat de rayonhoofden over enkele uren bij elkaar komen. Hotels in Friesland worden plat gebeld. Zou de Tocht der Tochten dan toch worden gereden? Deelnemers aan de alternatieve Elfstedentocht wilden al eerder naar huis komen. Jort Kelder werpt zich ook in de strijd. De man die niet vies is van commercie spreekt er schande van dat een worstenfirma de route langs de Friese steden met hun reclame-uitingen wil verstieren. Hij is bang dat de Tocht gekaapt wordt. Ik sta volkomen achter Jort. Reclame oké, maar er zijn grenzen. Je moet er toch niet aan denken dat de Elfstedentocht binnenkort door het leven gaat als de “200 van Unox”.

Schaatsminnend Nederland is in opperste staat van opwinding. Op alle slootjes en grachten in Gouda is het feest. De Breevaart ziet er uit als een winterlandschap van Hendrick Avercamp. De Breevaart, waar voormalig wereldkampioene Paulien van Deutekom en de buikschuivende nieuwe Nederlandse kampioen Ted-Jan Bloemen ongetwijfeld ook nog de nodige herinneringen aan hebben.

En nu maar hopen dat het niet spontaan warm water gaat regenen want dan kunt u deze column meteen teleurgesteld in de prullenbak gooien.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.