Gerritschinkel.nl Columns & meer

23jan/120

De Springers

Toen ik zondagmiddag het draaiboek voor de sportuitzending had afgeleverd bij de presentator van dienst reed ik door de Sportlaan naar SV DONK. Ik wist toen nog niet dat de scheidsrechter de wedstrijd van DONK al na vier minuten zou staken. Er stond zoveel wind dat spelen volgens hem niet verantwoord was. Ik had dit nog nooit meegemaakt, maar achteraf was de beslissing eigenlijk zo idioot nog niet.

Maar ik wil even terug naar de Sportlaan. Ik zag dat de sloopwerkzaamheden aan sporthal De Springers in volle gang waren. Met hekken was het terrein afgezet en de aanblik van de sloopwerkzaamheden brachten mij in een emotionele toestand. De sporthal wordt met de grond gelijk gemaakt. Het zat er natuurlijk al heel lang aan te komen, maar als je dan die ruïne ziet dan ga je toch even terug in de tijd. Ik weet nog goed dat ik in 1979 solliciteerde op een staffunctie bij de toenmalige Sportstichting. En de staf was gevestigd in een kantoor in de Springers. Ik heb een aantal jaren met veel plezier gewerkt in die omgeving. Zantvoort, Sels, Blijenberg, Kokke, van de Berg, de Groot, Joan en Ankie, Piet en Thijs.

Het einde van Sporthal De Springers, gebouwd in 1969, is nabij. De slopers weten misschien niets van de geschiedenis van deze eerste Goudse sporthal. En De Springers heeft een mooie geschiedenis. Het waren de hoogtijdagen van de Goudse volleybalclub Radius. Topwedstrijden in de eredivisie. Op vrijdagmiddag ging ik altijd met zaalvoetballen. Ambtenarensport heette dat. Het luie zweet er uit rammen. Mooie tijden waren dat. Gelukkig blijft de herinnering.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.