Gerritschinkel.nl Columns & meer

19dec/110

Het oude jaar 2011

Het jaar loopt weer op zijn laatste benen. Vermoeid ogend beweegt 2011zich naar de uitgang. De kerstbomen kunnen hem niet meer bekoren en in het kerstmaal heeft hij geen zin meer. AZ en FC Twente sloten zich zondag moeiteloos aan bij het koor der vermoeiden. Heerenveen trachtte met een grote Friese mond het PSV-lampje uit te blazen, maar hoogmoed kwam voor de val. De kerstkalkoen van John Guidetti smaakt extra lekker. Ajax ziet in de laatste week van het voor hen merkwaardige jaar ineens weer licht aan de horizon. Nu nog even de kwestie van de Raad van Commissarissen regelen en dan kan in 2012 de loper uitgelegd te worden. De bittere nasmaak van Zagreb lijkt een beetje weggespoeld te zijn door de hoop dat de FIFA FC Basel uit de Championsleague knikkert. Dan zou Manchester United mogelijk toch nog in het Walhalla van het Europese clubvoetbal zijn opwachting kunnen maken. Maar wie wordt dan de tegenstander worden van Ajax? Frank de Boer is vast al aan het analyseren van de Engelse topploeg geslagen. Een mooie klus voor de voetbalbobo’s die de winterstop hard nodig zullen hebben om een wijs besluit te nemen. Wat er ook uit de voetbalbus komt, ik sta nergens meer van te kijken.

“Nee, het is genoeg geweest” hoor ik 2011 zuchten. Maar is het ook mooi geweest? Dat is de vraag. Als ik me even beperk tot de Goudse sportwereld, dan mogen we best tevreden zijn denk ik. SV DONK is voor het eerst in zijn bestaan gepromoveerd naar de 2e klasse. De dames van GZC DONK zijn landskampioen. De rugby’ers van RFC Gouda zijn ongeslagen kampioen geworden. Het “nietige” Damlust is gepromoveerd naar het Damwalhalla. De honkballers van The Braves zijn ook kampioen geworden. En ik zal er ongetwijfeld heel veel vergeten, maar deze voorbeelden schieten me zo even snel te binnen. Tijdens het jaarlijkse Sportgala van Gouda zullen we meer weten. Maar dat is pas in februari 2012.

Ik ga het de komende twee weken lekker rustig aan doen. Nog een paar dagen werken en even niet al te veel aan sport denken. Kijken of ik mijn kleinzoon in Groningen al kleine voetbalschoentjes kan aantrekken. Of een racebroek als het aan mijn zoon ligt. Uiteraard even de kerstsfeer in de Goudse binnenstad opsnuiven, want daar is ook genoeg te doen.

Ik wens u heel fijne Kerstdagen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.