Gerritschinkel.nl Columns & meer

12dec/110

De knipoog

Omdat Johan Cruijff en zijn opponenten hun lot in handen van de rechter hebben gelegd, dacht ik even van die heisa in 020 af te zijn. Maar nee hoor, niets is minder waar. Terwijl iedere persmuskiet zich zorgen maakte over wat ze nu weer moesten schrijven of over praten, zorgden gelukkig voor hen op dag dat de rechter in Haarlem ging nadenken over een Salomonsoordeel 44 voetballers diezelfde avond nog voor nieuw persvoer. Ajax had zich al rijk gerekend en de penningmeester al bijna 25 miljoen ingeboekt. Met een voorsprong van 3 punten en een voordelig doelsaldo waar een paard de hik van krijgt zou de voorronde van de Championsleague natuurlijk wel even worden overleefd. Maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit en in die opportunistische voetbalwereld is veel, zo niet alles mogelijk. De Spaanse B furie van Real Madrid kon geen al te groot probleem zijn en onze vrienden in Kroatië zouden zich toch niet zonder meer naar de Franse slachtbank laten leiden. Maar de verbazing, om niet te spreken van de verbijstering, sloeg toe naarmate de avond vorderde. En nadat de scheidsrechters in Amsterdam en in Zagreb hun fluitjes op hadden geborgen begon het zwartepietenspel. Complottheorieën werden uit de kast getrokken en de ene commentator wist nog beter dan de andere hoe het allemaal in elkaar zat.

Maar ik vind het allemaal zo gemakkelijk. Bewijzen, bewijzen, die wil ik hebben. In het luchtledige schieten en dan maar hopen iets te raken is niet zo moeilijk. Iemand die beweert dat er corruptie in het spel is zou ik zo maar willen geloven. Als er geld aan te pas komt dan komen er andere zaken om de hoek kijken. En niet alleen in het voetbal, in de wielerwereld kunnen ze er ook iets van. Wedstrijden die gekocht en verkocht worden, voorbeelden te over.Ajax huilt, maar ze moeten niet zielig doen. Als ze gewoon minimaal gelijk hadden gespeeld was er niets aan de hand geweest.

Zondag was ik commentator bij de voetbalwedstrijd Gouda – Ammerstol. Een wedstrijd tussen David en Goliath. De aanstaande kampioen Gouda won met 10-1. Zat ik bij de wedstrijd Dynamo Zagreb – Olympic Lion? Toen een verdediger van Ammerstol de tiende treffer in eigen doel scoorde twijfelde ik. Maar ik zag geen knipoog en ook geen opgestoken duim. Dus ik denk dat het gewoon zuivere koffie was.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.