Gerritschinkel.nl Columns & meer

31jan/110

Handbal

Dit weekend waren er ze er weer, de winnaars en de verliezers. De schlemielen en de mazzelpikken. Recht en onrecht. Feyenoord kan daar over meepraten. Ook Willem II dacht mazzelend een onverdiend puntje in Eindhoven te jatten, maar de Guus Geluk van PSV met de schitterende naam Genero Zeefuik voorkwam dat. Met zo’n naam dwing je dat af. En dan kan trainer Heerkes van de tricolores blaten van pech, maar met zo’n opmerking schiet je zeker naast. Of minstens op de paal. Zaterdagmiddag zag ik trouwens Jodan Boys maar liefst drie keer paal en lat raken. De verf spatte er van af maar de supporters bleven smachten. Domme pech?

Over pech gesproken. Koning winter verscheen weer op het toneel en zorgde voor veel afgelastingen. Alleen kunstgrasvelden waren bespeelbaar, maar de in mijn ogen soms starre regels van de KNVB verboden Gouda en GSV om hun stadsderby op het kunstgrasveld te spelen. Onderling was overeenstemming, maar regels zijn regels volgens de voetbalbobo’s. Pech voor de supporters dus.

Dankzij Koning Winter, ik moet hem hier achteraf nog voor bedanken, zocht ik zondag de warme sporthal De Mammoet op voor een lekker potje zaalhandbal. De mannen van Vires et Celeritas moesten het opnemen tegen DIOS uit Den Hoorn. DIOS, Doorzetten Is Ons Streven, in de naam zit de essentie. Het jonge Goudse team van Vires et Celeritas, volgens mij betekent dit zoiets als sterkte en snelheid (maar ik ben geen latinist) was op papier min of meer kansloos. Binnen een minuut dacht ik inderdaad dat er een slachting zou komen, maar de veerkracht van de jonkies, met enkele routiniers als smaakmakers, was enorm. Ruim voor de wedstrijd zat enkele meters van mij vandaan op de tribune een mooie dame die doodleuk een dik boek zat te lezen. Naarmate de wedstrijd vorderde keek ze meer naar de wedstrijd dan in haar boek. En ruim voor het einde van de spannende wedstrijd was het boek in haar tas verdwenen en zat ze enthousiast de handballers van de thuisclub aan te moedigen. Vires presteerde het bijna onmogelijke door de sterke nummer 2 op een 32-31 verliespartij te trakteren. In de zoemer kreeg DIOS nog een zevenmeter worp maar Alfred Hitchcock was zondag fan van de jonkies van trainer Chris van der Spek. Pech of geluk? Geen idee. Aan de andere kant, geluk met je afdwingen. Of natuurlijk gewoon doorzetten.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.