Gerritschinkel.nl Columns & meer

24jan/110

Winnaars

Ik zie gemiddeld twee voetbalwedstrijden per weekend. Er zijn wedstrijden waarvan je hoopt dat de scheidsrechter geen extra tijd bijtrekt en er zijn er ook die me niet lang genoeg kunnen duren. Zaterdag was het weer eens tijd om naar Reeuwijk Brug te gaan naar de wedstrijd CVC Reeuwijk-Woubrugge. De thuisclub, onder leiding van Willem Dekker wilde 2011 goed beginnen. Al snel bleek dat kansen benutten niet het sterkste punt was van de thuisploeg en het gevolg was dat ze het deksel op de neus kregen. Zeker toen de bezoekers het leger inzetten en een marinier die doordeweeks het vaderland verdedigt inbrachten. Binnen drie minuten scoorde hij twee keer en de wedstrijd was over. Geen leuk begin voor Willem Dekker. En dat terwijl zijn spelers hem die middag een mooi verjaardagscadeau hadden kunnen geven. Voetbaldier Dekker is 60 jaar geworden en ook 25 jaar trainer, en daarom gaf  hij ’s-avonds een groot feest. Het was een avond waar de nostalgie van afdroop. Goud van oud van de clubs waar hij trainer is geweest gaf acte de presence. Sterke verhalen waren schering en inslag. Dekker glom en was de nederlaag al weer vergeten.

Zondag was ik bij GSV–Lekkerkerk. Gezien de stand op de ranglijst een makkie voor de bezoekers. De start van GSV was merkwaardig want de spelerskaart van doelman Remeijer was er niet. Die was door een ander team meegenomen naar Woerden. Dan maar improviseren voor trainer Hiariej. Hij zette een speler in het doel. Maar deze speler verbaasde vriend en vijand door de meest fantastische reddingen. Even dacht ik dat Jan van Beveren terug was want de reflexen van Mustapha Chamkh deden mij aan deze legendarische doelman van PSV herinneren. “A star is born” dacht ik, terwijl ik dit liedje van Barbra Streisand neuriede. “Als ik jou was zou ik hem in de 2e helft gewoon in het doel laten staan hoor” was het welgemeende advies van de Lekkerkerkse bestuursleden aan de trainer van GSV. En dat deed hij. Maar toen het tijd werd voor een pinchhitter konden we het niet alledaagse zien. De keepende uitblinker werd vervangen en meteen geposteerd op de rechterflank als extra aanvaller. Helaas bleef succes uit, maar als GSV nog eens een keepersprobleem heeft dan ligt de oplossing voor het oprapen. Dekker en Chamkh, de toppers van dit weekend. Daar kunnen de broers Ben en Dean Saunders niet tegenop.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.