Gerritschinkel.nl Columns & meer

29mei/240

Afscheid

Veel sportcompetities eindigden het afgelopen weekend. Sommigen waren al eerder afgelopen en nu werden via de play-offs de kampioenen bekend. De finale van de play-offs om de landstitel waterpolo werd voor de mannen van GZCDONK een sof. De regerend landskampioen werd twee keer weggespeeld door De Zaan. Helaas.

In het amateurvoetbal was zaterdag de laatste competitieronde. Het al gedegradeerde Olympia sloot een zeer teleurstellend seizoen voor eigen publiek af met een korfbalnederlaag. Er werd niet alleen afscheid genomen van de 2e klasse, maar ook van een aantal sterkhouders die of gaan stoppen of naar elders vertrekken. Olympia het komend in de 3e klasse, het is even wennen.

Het eveneens gedegradeerde SV Gouda nam afscheid van de 4e klasse. Met opgeheven hoofd met een terechte overwinning op Cabauw. Afscheid was er hier voor scribent en fotograaf Hans Sanders, die na 16 seizoenen zijn pen en fototoestel opbergt.

Voor DONK en ONA is er nog een toetje.

DONK, dat de laatste weken het spoor bijster leek, herstelde zich op de laatste speeldag en plaatste zich door een overwinning op EMM ‘21 in het doorweekte Roelofarendsveen voor de derde achtereenvolgende keer voor de nacompetitie. De weg naar promotie naar de 1e klasse begint in Den Haag, bij TAC ’90. Als die horde wordt genomen is, echt waar, voor de derde achtereenvolgende keer, HVV de volgende opponent.

ONA stelde zaterdag een plaats in de nacompetitie veilig. Ook ONA begroet in HMSH als eerste horde een Haagse tegenstander. De kans op een tweede achtereenvolgende promotie is nog aanwezig en lonkt volgend seizoen de stadsderby tegen Olympia.

Jodan Boys had voor eigen publiek een aantal weken geleden al afscheid genomen van een aantal spelers en hoofdtrainer. Maar tot verbazing van velen is er zelfs na zaterdag nog een kans op de nacompetitie. Ze zitten in de wachtkamer en moeten wachten op de uitslag van de gestaakte wedstrijd Aalsmeer – Montfoort SV ‘19, die op het moment dat ik dit schrijf, nog moet worden gespeeld. Nu maar duimen dat Aalsmeer niet wint, anders kan de Goudse 1e klasser echt met vakantie.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.