Gerritschinkel.nl Columns & meer

24apr/240

Ik was er bij

Ik neem u even mee terug naar 10 april 2022. Naar een mooie zondagmiddag in St. Willebrord, het kerkdorp in Noord-Brabant. Het dorp van de legendarische wielrenners Wim van Est, Rini Wagtmans, Wout Wagtmans en Jacques Hanegraaf. Van de fameuze biljarters Christ van der Smissen en Dick Jaspers. En van zangeres Corrie Konings.

Op die bewuste zondagmiddag speelde Olympia op sportpark De Gagelrijzen tegen Rood-Wit. Een regelrechte degradatiewedstrijd in de 1e klasse. Olympia verliet die middag juichend het veld, want er werd met 2-3 gewonnen.

De datum 10 april 2022 werd zo langzamerhand voor menig Olympiaan een traumatische datum, want dat was de laatste keer dat Olympia een uitwedstrijd won. Tot afgelopen zaterdagmiddag, want na precies 2 jaar en 10 dagen werd eindelijk weer een uitoverwinning geboekt. Nu was EMM ’21 het slachtoffer en ook nu was de uitslag 2-3. Het was voor een aantal spelers zelfs de eerste keer dat zij in hun carrière in Olympia 1 een uitwedstrijd wonnen. En voor Olympia een eerste uitoverwinning in het zaterdagvoetbal.

Net als twee jaar geleden was het groot feest in de bus terug naar Gouda. Meezingers van Andre Hazes, de engelbewaarder en Alie de vrouw van mijn dromen. Zelfs John Denver kwam voorbij. Alsof ze kampioen waren geworden. Ik was er bij en zag het glimlachend aan.

Olympia leeft nog. Zou de victorie in Roelofarendsveen zijn begonnen? Ondanks de overwinning staan ze nog op de laatste plaats. “We kunnen nog 12 punten halen”, werd er hier en daar optimistisch geroepen. Klopt helemaal. Maar als dat lukt, dan kom je op 28 punten en de mededegradatiekandidaten gaan ongetwijfeld ook nog punten halen.

Eerst maar proberen rechtstreeks degradatie te ontlopen want het halen van de nacompetitie is met 8 punten achterstand nog een hele opgave. Maar hoe dan ook, de spirit en de hoop zijn terug en wie weet wat Houdini en Hitchcock nog in petto hebben. De strohalm die ik voor aanvang van de wedstrijd uitdagend langs het veld zag staan is door Olympia geplukt en wordt gekoesterd.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.