Gerritschinkel.nl Columns & meer

28sep/230

We zijn begonnen!

Voetbaljaargang 2023 – 2024 is voor alle amateurs afgelopen weekend afgetrapt. Vol goede moed en met de beste verwachtingen zijn de eerste wedstrijden weer gespeeld. Na de vele bespiegelingen vooraf gaat het nu echt gebeuren. De supporters zijn er in ieder geval klaar voor.

Dat de supporters er klaar voor zijn bleek zaterdag bij de stadsderby Olympia – DONK.

Een primeur, want nog nooit troffen beide Goudse teams elkaar in de zaterdagcompetitie.

Ik heb het aantal toeschouwers niet geteld, maar ik heb het getal 1000 horen fluisteren. Hoe dan ook, iedereen heeft volgens mij genoten van een sensationele wedstrijd. Een wedstrijd die geen verliezer verdiende. Olympia een punt, DONK een punt en het derde punt voor het publiek. Niks geen supportersrellen. Geen vuurwerk en bierbekers op het veld. Promotie voor het amateurvoetbal! Een mooiere openingswedstrijd is er niet. En als radioverslaggever is zo’n wedstrijd iets om je vingers bij af te likken. Als dit een voorbode is van de komende wedstrijden, hoor je mij niet klagen. Dat geen enkel Gouds standaardteam in de eerste competitieronde drie punten kon bijschrijven is een kille constatering, maar de weg naar de finish is nog lang. We zijn in ieder geval begonnen!

Ook andere competities zijn het afgelopen weekend begonnen. De mannen van landskampioen GZCDONK begonnen de nieuwe waterpolocompetitie met een overwinning. De rugbyers van RFC Gouda legden het af tegen de Rotterdamse Studenten en in de topdivisie gingen de vrouwen van VollinGo met 0-3 ten onder in hun eerste wedstrijd.

Dan nog iets anders. We zijn in Gouda verwend met de grote medaillestroom van de jiujitsuka’s van Den Edel, maar wat te denken van De Goudse Reddingsbrigade. Leden namen de afgelopen twee weken in Brugge en Blankenberge deel aan de European Lifesaving Championships. De medailleoogst was overweldigend. Er werden meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles in de diverse leeftijdscategorieën, zowel individueel als met de estafette-onderdelen mee naar Gouda genomen. Bij de Masters naar verluid maar liefst 34! Ik kan me voorstellen dat de prijzenkast van De Goudse Reddings Brigade aan een grondige verbouwing toe is.  

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.